ARGENTIINAN SYKE! TANGO-, VIINI-, GOURMET- JA KULTTUURIMATKA 2015


ARGENTIINAN LUMOUS  1.4. -14.4.2017   

MATKANJOHTAJANA FOLKE WEST

Päivä 1 la 1.4. LENTOON ATLANTIN TAA
Lähtö iltapäivällä 17.30 Helsingistä Lufthansalla Frankfurtiin jossa koneenvaihto. Matka jatkuu yli Atlantin kohti Buenos Airesia läpi yön.


Päivä 2 su 2.4. BUENOS AIRESIN MONET KASVOT
Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustaan hotelliin. Iltapäivällä tutustumme San Telmon antiikkimarkkinoiden houkutuksiin Plaza Oregon torilla joka juontaa juuriaan vuodesta 1538. Tästä siirrymme läheiseen vanhaan satamaan La Bocaan, joka tunnetaan tangon syntymä seutuna, värikkäät satamakorttelit hohtavat vieläkin taiteellisuutta, tango soi baareissa ja kadullakin tanssitaan. Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennuttu Buenos Airesin unelma kaupungin osa upeita ja rahakkaita kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satama makasiineja sekä palvelutaloina että toimistotiloina. Teemme puistovierailun alkaen modernista Parque Mujeres de Argentinasta, uudesta naisten puistossa, siirtyen sitten vireiseen Parque Ecologico Costa Surin puolelle, laaja mielenkiintoinen puistoalue joka toimii luonnonvaraisena keskellä miljoonakaupunkia.
        
Päivä 3 ma 3.4. AMERIKOIDEN PARIISI
Tänään nautimme Buenos Airesin kansainvälisestä atmosfääristä ja teemme kattavan  kaupunkiretken. Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin,Plaza de Mayon, presidenttipalatsin Casa Rosadan, Metropolitan katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsin Cabildon. Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, sen tuntomerkki on 1936 kaupungin 400 vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski ja sen vieressä komeilee kuuluisa ooppera talo.
Iltapäivällä tutustumme Buenos Airesin parhaisiin asuinalueisiin Palermoon ja museoiden kaupunginosia. Päänähtävyys on Nacional De Bellas Artes  taidemuseo, jossa tutustumme tunnetuimpien argentiinalaisten taiteilijoiden  töihin. Museon kansainvälinen osasto on myös edustava: esillä mm. Diego Riveran, Paul Gaugunin ja Claude Monetin maalauksia. Jos taide ei kiinnosta niin ei syytä huoleen sillä aivan lähistöllä sijaitsevat Buenos Airesin parhaimmat kauppakadut.
                                                       
Päivä 4 ti 4.4. EVITAN PERINNE JA KAUNIIDEN PUISTOJEN PÄIVÄ
Tänään muistelemme alkuun Evita Peronia joka oli 1950 luvulla maailman tunnetuin nainen, todellinen massojen villitsijä. Hän on jälleen noussut kulttipalvonta tasolle kotimaassaan ja käymme alkuun hänen varsin mielenkiintoisessa museossa Palermon  kaupunginosassa. Palermo on tunnettu myöskin laajoista puistoistaan, toimien Buenos Airesin (suomeksi Puhtaan Ilman) keuhkoina. Botaanisen ja zologisen puiston jälkeen saavumme Espanjalaisten valloittajien mahtavalle muistomerkille. Sieltä jatkamme Rosedalin puiston puolelle, nimensä mukaisesti kymmenien tuhansien ruusujen puistoon josta siirrymme komean japanilaisen puutarhan puolelle. Käännymme komealle Avenida Libertadorille jossa nousemme bussiin joka vie Plaza Francian luo, jossa sijaitsee näyttävä Bolivar museo. Kävlemme Recoletan hautausmaalle, joka on kaupungin ylivoimaisesti näyttävin, sinne on hauduttu lukuisat kuuluisuudet.Täältä löydämme muiden komeiden hautojen joukosta myös Evitan jonka luona aina riittää kukkia. Kun Evita on nähty sekä viereinen soma kappeli, alkaa vapaata aikaa kukin oman mielensä mukaan ja jälleen ovat kaupalliset houkutukset aivan nurkan takana.

Päivä 5 ke 5.4. LENTO IGUAZUN PUTOUKSELLE
Aamulla siirrymme Buenos Airesin kansalliselle lentokentälle, josta lento Iguazúun kestää noin puolitoista tuntia. Majoitumme hotelliin, joka sijaitsee kolmen maan Argentiinan, Paraguayn ja Brasilian rajapyykin tuntumassa. Perillä tutustumme Argentiinan puoleiseen kansallispuistoon. Kävelemme "Vihreää polkua" pitkin kohti Iguazún valtavia putouksia, jotka näyttäytyvät dramaattisena taustana polun varrella Huippukohtana näemme kuuluisan Pirunkurkun, putouksista korkeimman ja mahtavimman, voimme vain ihmetellä veden voimaa. Seuraavaksi siirrymme Brasilian puolelle, muitta mutkitta ylitämme rajan ja pistäydymme alkuun kansallispuiston matkailukekuksessa saamassa perusinfoa. Sieltä jatkamme sukkulabussilla kohti putousaluetta. Kävelemme jyrkkään rinteeseen rakennettua reittiä pitkin nähden Iguazún putoukset Brasilian puolelta, jotka hämmästyttävää kyllä näyttävät aivan erilaisilta. Huipennuksena  olemme  vesisumussa lähes putouksen alla ja voimme liki  koskettaa alas möyryävää vesimassaa. Iguazun putoukset ovat eittämättä paatuneellekin matkustajalle mykistävä kokemus ja puolatavat asemansa eräänä maiilman huippunähtävyytenä.
                        
Päivä 6 to 6.4  VAIHDAMME MAISEMAA
Heitämme jäähyväiset Iguazun putouksille ja lennämme Buenos Airesin kautta pohjoisen, historialliseen vuonna  1582 perustettuun Saltan kaupunkiin, joka sijaitsee Andien ylätasangolla. Argentiina on tunnestusti iso maa joten pidämme tauon Buenos Airesissa  ja nautimme lounaan - ennnenkuin jatkamme matkaa Andien vuoristoon. Saavumme  Saltaan illansuussa  ja asettaudumme  hotelliin joka sijaitsee viehättävässä vanhassa kaupungissa.

Päivä 7  pe 7.4. SALTAN SALAISUUDET
Saltan kaupunki on eräs Argentiinan vanhimmista, perustettu jo vuonna 1582 ja kilpaili pitkään Buenos Airesin kanssa Argentiinan herruudesta. Hotellimme sijaitsee kaupungin komeimman  puiston Kenraali Belgranon kupeessa. Sieltä kävelemme vain muutama sata metriä kaupungin historialliseen keskustaan Plaza 9 Julio. Täällä sijaitsee vanhassa Cabildo kaupungintalossa upea historiallinen museo, joka kertoo kaupungin mahtavasta historiasta. Taasen vastapäätä on toinen sangen mielenkiintoinen museo, omistettu Inka kulttuurille. Sen päänähtävyys on inkojen uhraamat kolme pientä lasta jotka ovat kun ihmeen kaupalla säilyneet syväjäädytyttynä haudassa,  joka löytyi yli kolmen tuhannen metrin korkeudesta. Saman aukion kulmalla seisoo Saltan komean jylhä katedraali, vain yksi kaupungin monesta upeasta vanhoista kirkoista, jonka taideaarteet heijastavat siirtomaavallan ajan rikkauksia.
Iltapäivällä rentoudumme ja otamme Teleferico köysirata kyydin ylös San Bernando vuoren huipulle, josta avautuu huikea näköala yli kaupungin ja lähilaaksojen. Illalla siirrymme kaupungin ravintola- ja viihdekortteleihin nekin vain muutama sata metriä hotellistamme.
                                                                                                                                                  
Päivä 8 pe 8.4. TREN A LAS NUBES
Huikea junamatka ylös Andien vuoriston huipulle! Maailman kolmanneksi korkeinta junareittiä liikennöi yksi harvoista edelleen toiminnassa olevista Etelä-Amerikkalaisista historiallisista junista. Alkuun mennään bussilla  Los Andes alueen entisen pääkaupunkiin  San Antonio los Cobresiin. Sieltä siirrymme junaan, joka nousee pitkin iltapäivää aina 4197 metriin La Porvorillan viaduktille, tarjoten sananmukaisesti henkeäsalpaavia maisemia. Tämän osuuden voi myös tehdä bussilla, mikäli korkeat paikat pelottavat. Perillä jatkamme kohti Andien solaa, joka yhdistää Argentiinan ja Chilen, sen läpi ovat vuosisatojen varrella marssineet monet armeijat ja vaeltaneet monet kansat. Jatkamme bussilla Puramamarcan intiaani kaupunkiin ja majoitumme vihtyisään vuoristohotelliin.


Päivä 9 su 9.4.  PURAMAMARCAN MARKKINAT
Puramamarcan pienestä vuoristokylästä avautuu mykistävä näky - kuuluisa Cerro de los Siete Colores, seitsemän värin vuori joka on ansoitetusti Unescon Maailman perintökohde. Täällä käymme värikkäillä intiaani taidemarkkinoilla, jotka ovat Argentiinan suurimmat ja hyvin edulliset. Matka jatkuu, La Cornisa niminen tie kiemurtelee Puramamarcasta Jujuyn provinssin pääkaupunkiin San Salvadoriin, jonka 1611 valmistuneessa katedraalissa on kuuluisa kultainen saarnatuoli. Casa de Gobiernossa on taasen esillä kenraali Belgranon  vuonna 1813 teettämä itsenäisen Argentiinan ensimmäinen lippu. San Salvadorin jälkeen jatkamme kohti länttä Andien vuoristoketjua myötäillen, kunnes saavumme Quebrada de la Conchaan, Simpukoiden solaan, joka aikoinaan oli vesimassojen peitossa ja muodosti Andien vesitien. Nykyään kyseessä on mahtava sola ja autiomaa jonka mykistävät luonnonmuodostelmat ovat hurmaavan kuvaukselliset ilta-auringossa.  Asutusta tai eläimiä ei näy missään, täällä vallitsee autuas luonnon hiljaisuus. Kun sitten runsaan tunnin ajon jälkeen, näemme muutaman laaman ja rähjäisen mökin, tiedämme että kaikki muuttuu pian vehreäksi laaksoksi, sillä olemme saapumassa Cafayaten laaksoon, Argentiinan toiseksi tärkeimpään viiniviljely alueelle.

Päivä 10 ma 10.4. CAFAYATEN VIINIT
Yleensä Argentiinan viinit yhdistetään Malbec rypäleeseen mutta  asiantuntijat ja monet harrastajat tuntevat nykyään myös suosioon nousseen Torrontes rypäleen, jota viljellään yleisesti nimenomaan Cafayaten viinitiloilla. Se viihtyy täällä 1500 metrin korkeudessa  Andien hiekkaisessa maassa - jossa päivän helteet vaihtuvat yön viileyteen. Tutsutumme kahden paikalliseen viinitilan tuotantoon ja nauitimme maalaistalon pöydän runsaista antimista.

Päivä 11 ti 11.4. MAYJOJEN PALVONTAPAIKKA
Jatkamme matkaa kohti Tocumanin kaupunkia ajaen Amaicha del Vallen laakson läpi jossa kertoman mukaan aurinko paistaa 360 päivää vuodessa. Matkan varrella nousemme jälleen korkealle pilvien ylle Inferno kylässä jopa 3042 metriin. Siellä ylhäällä on kosteata ja kylmää mutta laamat viihtyvät. Pian laskeudumme taas ja saavumme vanhalle Maya intiaaninen palvontapaikalle ja temppelille, Pachamama, joka on upeasti entisöity täsmälleen vanhojen piirustuksien mukaan. Jatkamme alas tasangolle jossa illan suussa lähtee lentomme Tocumanista Buenos Airesiin.Itse lento kestää vain  pari tuntia, kuitenkin siirrymme kun maailmasta toiseen. Rauhallinen vuoristoseutu vaihtuu sykkivään latinometropolin rytmiin. Perillä asettaudumme jo tuttuun hotelliin ja nautimme hyvästä unesta. Päivä on ollut pitkä mutta antoisa.
       
Päivä 12 ke 12.4.  PAMPAS TASANGON  KUTSU
Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla eli estancialla  tarjoaa gauchokulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä haikeiden haitareiden soidessa. Kokopäivän seikkailu  aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin.Mittavava grillilounas ja viini sisältyy ja sitä on tarjolla enemmän kuin runsaasti "

Päivä 13 pe 13.4. VAPAAPAIVÄ  BUENOS AIRESISSA
Nyt on aikaa omin päin liikkua koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Kaikki mitä liittyy nahkaan on erityisen laadukasta ja edullista.  Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on lisämaksusta luvassa loistava tangoshow La Esquina de Carlos Gardel -ravintolassa. Myyttinen Carlos Gardel on varmaan kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin  tangon tulkitsija kautta aikojen. Gardelin tunnetuimmat tangot on koottu tähän hänen uransa kunniaksi esitettävään tunnelmalliseen spektaakkeliin.
                     
Päivä 14 la 14.4.  KOTIMATKA ALKAA
Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta puolenpäivän aikaan lentokentälle, josta sitten lennämme yön kohti Eurooppaa.
           
Päivä 15 su 15.4 KOTIMAAN KAMARALLA
Koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu, nyt on muistojen ja kuvien aika!

MAJOITUS neljän tähden hotelleissa sis. aamiaiset
Buenos Aires 2.4.-5.4. 3 vrk Hotel Americas Towers ****
Puerto Iguazú 5.4.-6.4. 1 vrk Hotel American Portal ****
Salta  6.4.-8.4.  2vrk  Hotel Design Suites ****
Paramamarca 8.4.-9.4. 1 vrk Manantial de Silencio ****
Cafyate 9.4.-11.4.  2 vrk  Hotel Cafayate Wine Resort ****
Buenos Aires 11.4.-14.4. 3 vrk Hotel American Towers****
 KANSAINVÄLISET LENNOT
Menomatka
1.4. Lufthansa Helsinki - Frankfurt
1.4. Lufthansa Frankfurt - Buenos Aires
Paluumatka
14.4. Lufthansa Buenos Aires - Frankfurt + 1
15.4. Lufthansa Frankfurt - Helsinki

ARGENTIINAN SISÄISET ONE WORLD LENNOT LAN CHILE

5.4. LA 4022   Buenos Aires-Iguazú  09.05 - 10.55
6.4  LA 4025    Iguazú- -Buenos Aires 12.50 -14.55
6.4.  LA 4134   Buenos Aires -Salta 17.10 -19.30
10.4 LA  4151   Tocuman - Buenos Aires  20.30 -22.40
 Matkan hinta : 4450.- 2 hh  /  2995.- / 1 hh
Argentiinaan ei tarvita viisumia eikä mitään erikoisrokotuksia.
Kaiken varalta - tarkistakaa että matkavakuutuksenne on voimassa .
Matkaa koskeviin tiedusteluihin vastaa Folke West.
folke@folkewest.com  045 2684066
Matkan järjestävät yhteistyössä Folke West Travel, Argentina Leading Travel ja Lomalinja (lennot) . Matkanjohtajana toimii Folke West.
Bienvenidos a Argentina!


 Folke West

Etusivulle Tulosta sivu Ota yhteyttä Info På svenska Suomeksi In English